Proefles? Bel 0180 - 200 937

2toDrive

Prima eerste maand Begeleid Rijden

01-12-2011

Begeleid Rijden, inmiddels beter bekend als 2toDrive, heeft een goede eerste maand achter de rug. Dat concludeert Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen, op basis van CBR-cijfers over de afgelopen maand november.

 

Sinds de introductie van de proef met Begeleid Rijden voor 17-jarige automobilisten op 1 november hebben bijna 1900 16-jarigen zich gemeld voor het theorie-examen, en zijn er 148 praktijkexamens aangevraagd voor 17-jarigen. ‘Dat zijn mooie cijfers’, stelt Bastiaansen. ‘Van een echte hausse is nog geen sprake, maar je kunt zonder meer zeggen dat 2toDrive zich nu al kan verheugen in een heel behoorlijke populariteit.’ De maximum CBR-capaciteit 800 examenplaatsen is nog niet bereikt, maar volgens Bastiaansen is dat een kwestie van tijd. ‘Wanneer al die theoriekandidaten daadwerkelijk gaan lessen en afrijden, zul je zien dat die plaatsen zich vanzelf gaan vullen.’

Roger Keijbeck, voorzitter van BOVAG Rijscholen , spreekt eveneens van een bevredigende start van de proef met Begeleid Rijden. ‘Je ziet de belangstelling van jongeren vooral terug in onze theorieleslokalen’, stelt hij. ‘Voorheen had ik één groep, met twintig tot vijfentwintig leerlingen. Nu draaien we parallel twee theoriegroepen. En daar zitten veel zestien en zeventienjarige leerlingen tussen.’ Keijbeck haalde eerder deze week het nieuws doordat een van zijn leerlingen als eerste slaagde voor het rijbewijs B-examen in het kader van 2toDrive.