Proefles? Bel 0180 - 200 937

Straks al vanaf 20 jaar motorrijden op 35kW!

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan een aanpassing van de Nederlandse implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn.
Deze aanpassing maakt het mogelijk dat aspirant motorrijders in de toekomst directe toegang
kunnen krijgen tot het A2 rijbewijs voor de categorie middelzwaar.

Deze aanpassing maakt het mogelijk dat aspirant motorrijders in de toekomst directe toegang kunnen krijgen tot het A2 rijbewijs voor de categorie middelzwaar.

Met ingang van 19 januari 2013 is de derde Europese rijbewijsrichtlijn van kracht in de Nederlandse rijbewijswetgeving en zijn er voor bestuurders van gemotoriseerde tweewielers drie verschillende rijbewijscategorieën: A1, A2 en A. De categorie A1 is geldig voor de lichte categorie motoren, A2 voor de categorie middelzwaar en A voor zware motoren.

Op verzoek van de brancheorganisaties RAI en BOVAG heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu opnieuw gekeken naar de omzetting van de richtlijn voor wat betreft de instroom naar het A2 rijbewijs. Uit deze analyse is gebleken dat de derde Europese rijbewijsrichtlijn voor wat betreft dit punt op meerdere manieren te interpreteren is. Navraag bij de Europese Commissie heeft geleerd dat de richtlijn naast de getrapte toegang ruimte biedt voor een directe toegang tot het A2 examen.

De minister heeft besloten dat de Nederlandse regelgeving op dit punt zal worden aangepast. Daarmee wordt rechtstreekse instroom voor het A2 rijbewijs mogelijk vanaf de leeftijd van 20 jaar. Uiteraard blijft instroom in het A1 rijbewijs voor de lichte motoren vanaf 18 jaar mogelijk, net zoals de directe instroom voor het A rijbewijs voor zware motoren vanaf 24 jaar.

De aanpassing van de regelgeving en de uitvoeringsprocessen bij de betrokken organisaties ,zoals RDW en CBR, zullen zo spoedig mogelijk in gang worden gezet. De wetswijziging die de directe instroom regelt, is naar verwachting begin 2014 van kracht.

Onze Top 10

image/gif wij geven op prettige en ontspannen manier rijles in Barendrecht en omgeving, in de auto en op de motor.
onze motorinstructeur is KNMV Gediplomeerd (motorrij-)instructeur
image/gif ons lidmaatschap bij Vereniging Rijschool Belang (VRB), geeft zekerheid
image/gif  onze rijlessen in Barendrecht zijn gericht op de ontwikkeling per leerling
image/gif rustige instructeurs die tijdens de rijles een goede combinatie maken van “leuk en leerzaam”
image/gif door de ruime ervaring zal er tijdens de rijles in Barendrecht nadrukkelijk op het verkeersinzicht worden gestuurd
image/gif wij hebben ervaring met rijles aan leerlingen die ADHD hebben
image/gif tevens hebben wij leerlingen met angst voor autorijden opgeleid tot zelfverzekerde bestuurders
image/gif leerlingen met gehoorproblemen hebben inmiddels met succes, via onze rijles, hun rijbewijs behaald