Proefles? Bel 0180 - 200 937

Deelnemers 2todrive scoren beter

CBR: Deelnemers 2toDrive scoren beter op rijexamen

02-03-2012

Deelnemers aan 2toDrive halen een hoger slagingspercentage op het rijexamen dan andere examenkandidaten. Dat blijkt uit de cijfers die het CBR vandaag in Barendrecht presenteerde tijdens het duizendste praktijkexamen sinds de start van de proef met begeleid autorijden op 1 november 2011. De duizendste kandidaat was Sam van Beekum uit Ridderkerk (11-01-1995). Hij slaagde.

De 17-jarige 2toDrive-deelnemers kwamen in de afgelopen vier maanden tot een gemiddeld slagingspercentage van 60,7 procent voor hun praktijkexamen. In diezelfde periode lag het slagingspercentage bij 18-jarigen op 57,3 procent en bij de totale groep examenkandidaten op 49,7 procent.

De theorie-examens laten een soortgelijk beeld zien. Ook daar scoorden de 2toDrive-deelnemers bovengemiddeld met een slagingspercentage van 54,2 procent. Dat is 7,5 procentpunten meer dan het algehele gemiddelde bij de theoriekandidaten.

Minister Schultz van Haegen spreekt van een veelbelovende start. 'Het is mooi om te zien dat 17-jarigen minstens net zo snel slagen, zowel voor hun theorie- als praktijkexamen, als 18-jarigen. Ik hoop dat deze trend zich doorzet en dat we nog meer 17-jarigen zien die de weg op kunnen om rijervaring op te doen met een ervaren bestuurder. Met 2toDrive kunnen we in Nederland zestien levens per jaar redden.’

De hogere score van de 2toDrive-deelnemers is niet wetenschappelijk onderzocht, meldt algemeen directeur Susi Zijderveld van het CBR. ‘We verwachten dat deze prestatie te maken heeft met de motivatie van de 17-jarigen. Zij nemen hun rijopleiding serieus, daarbij ondersteund door hun ouders. Die treden in de meeste gevallen op als coach, tot hun kind na het bereiken van de 18-jarige leeftijd zelfstandig mag gaan rijden.’

Met 1.000 praktijkexamens in de eerste vier maanden, verloopt de belangstelling voor 2toDrive conform de verwachting. Omdat een gemiddelde rijopleiding al snel een half jaar duurt, rekent het CBR op een behoorlijke toeloop van het aantal praktijkexamens in het tweede kwartaal van 2012. Intussen ligt het aantal theorie-examens voor 2toDrive al bijna op 10.000.

In 2015 doet de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) een tussentijdse evaluatie. Als het experiment positief uitpakt, kan 2toDrive definitief worden ingevoerd.

Bron: BOVAGkrant


Onze Top 10

image/gif wij geven op prettige en ontspannen manier rijles in Barendrecht en omgeving, in de auto en op de motor.
onze motorinstructeur is KNMV Gediplomeerd (motorrij-)instructeur
image/gif ons lidmaatschap bij Vereniging Rijschool Belang (VRB), geeft zekerheid
image/gif  onze rijlessen in Barendrecht zijn gericht op de ontwikkeling per leerling
image/gif rustige instructeurs die tijdens de rijles een goede combinatie maken van “leuk en leerzaam”
image/gif door de ruime ervaring zal er tijdens de rijles in Barendrecht nadrukkelijk op het verkeersinzicht worden gestuurd
image/gif wij hebben ervaring met rijles aan leerlingen die ADHD hebben
image/gif tevens hebben wij leerlingen met angst voor autorijden opgeleid tot zelfverzekerde bestuurders
image/gif leerlingen met gehoorproblemen hebben inmiddels met succes, via onze rijles, hun rijbewijs behaald