Proefles? Bel 0180 - 200 937

CBR verbetert examencentra

Het CBR gaat de dienstverlening aan klanten verbeteren. De klassikale theorie-examens met grootbeeld­schermen en de schriftelijke examens voor het beroepsvervoer maken vanaf medio 2014 plaats voor individuele theorie-examens achter de pc. De kandidaat kan tijdens het examen dan grotendeels zijn of haar
eigen tempo bepalen en krijgt direct na afloop de uitslag. Het nieuwe proces biedt meer mogelijkheden voor fraudepreventie. De inhoud van de theorie-examens verandert voorlopig niet.

Voor de invoering van het systeem moeten de theorie-examencentra ingrijpend worden verbouwd. Het CBR kiest voor een efficiënte en verantwoorde investering en heeft daarom het voornemen om het aantal theorie-examencentra terug te brengen met tien. De centra die gaan sluiten zijn nu slechts een tot twee dagen in de week open. Ondanks de vermindering van het aantal centra blijft de landelijke dekking goed. Er is altijd wel een theorie-examencentrum binnen eenuur te bereiken, net als nu.

Bij de praktijkexamencentra handhaaft het CBR grotendeels de landelijke dekking. Alleen gaan Zutphen en Deventer verder op een nieuwe locatie in Deventer, terwijl Lichtenvoorde en Doetinchem worden samengevoegd op een nieuwe locatie in Doetinchem. In beide gevallen levert dat een betere uitstraling en betere bereikbaarheid op en meer mogelijkheden om te toetsen en hertoetsen tijdens het praktijkexamen.

De uitvoering van dit beleid gaat naar verwachting halverwege 2014 van start en is in 2018 gereed. De kosten bedragen circa 9 miljoen euro over drie jaar. Het CBR wil tegelijkertijd ook de inrichting van alle examencentra moderniseren, zodat de klant zich sneller op zijn gemak voelt en zijn weg gemakkelijk kan vinden. Dit past bij de professionele publieke dienstverlener waar het CBR voor staat.

Het CBR heeft het voorgenomen besluit om dit locatiebeleid uit te voeren deze week als adviesaanvraag bij de ondernemingsraad ingediend. De bedoeling is nog voor het einde van het jaar een definitief besluit te nemen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ingestemd met de uitgangspunten van het locatiebeleid.

Welke theorie-examencentra blijven?
Alkmaar, Amsterdam, Arnhem,
Barendrecht, Breda, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Hoogeveen,
Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Rijswijk, Utrecht, Venlo en Zwolle.

Welke nieuwe theorielocaties komen er?

Deventer en Gorinchem.

Welke theorielocaties gaan sluiten?
Apeldoorn, Assen, Bergen op
Zoom, Berkel-Enschot, Den Bosch, Doetinchem, Dordrecht, Heerlen, Horn, Leiden,
Nijmegen en Terneuzen.


Onze Top 10

image/gif wij geven op prettige en ontspannen manier rijles in Barendrecht en omgeving, in de auto en op de motor.
onze motorinstructeur is KNMV Gediplomeerd (motorrij-)instructeur
image/gif ons lidmaatschap bij Vereniging Rijschool Belang (VRB), geeft zekerheid
image/gif  onze rijlessen in Barendrecht zijn gericht op de ontwikkeling per leerling
image/gif rustige instructeurs die tijdens de rijles een goede combinatie maken van “leuk en leerzaam”
image/gif door de ruime ervaring zal er tijdens de rijles in Barendrecht nadrukkelijk op het verkeersinzicht worden gestuurd
image/gif wij hebben ervaring met rijles aan leerlingen die ADHD hebben
image/gif tevens hebben wij leerlingen met angst voor autorijden opgeleid tot zelfverzekerde bestuurders
image/gif leerlingen met gehoorproblemen hebben inmiddels met succes, via onze rijles, hun rijbewijs behaald